Polityka Prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy Mój Ulubiony Bohater, prowadzony pod adresem www.mojulubionybohater.pl (dalej zwaną Witryną) przez Pro-Kids Martyna Szczepańska z siedzibą w Piasecznie, ul. Puławska 34 bud. 6 lok. 304 (dalej zwanego Sklepem Internetowym).

Sklep Internetowy dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania. Sklep internetowy, zgodnie z wymogami prawa, zarejestrował zbiór (zbiory) danych osobowych w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, pod numerem 102291.

 

Jakie dane zbiera Sklep Internetowy w sposób automatyczny podczas korzystania z Witryny?

Sklep Internetowy nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez Sklep Internetowy i przechowywane na Państwa komputerze zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Państwa z Witryny i Sklepu Internetowego. Wykorzystywane przez Sklep Internetowy pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny.

 

Sklep Internetowy wykorzystuje poniżej wymienione rodzaje plików cookie:

Cookies Własne - oznacza Cookies zamieszczane przez Sklep Internetowy, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Sklep Internetowy za pośrednictwem Witryny.
Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Sklepu Internetowego, za pośrednictwem strony internetowej Witryny.

 

Sklep internetowy wykorzystuje poniżej wymienione pliki cookie w następujących celach:

 

Administrator wykorzystuje Cookies Własne w następujących celach:

 

1. Konfiguracji serwisu

  • dostosowania zawartości stron internetowych Witryny do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Witryny;
  • rozpoznania urządzenia Użytkownika Witryny oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb;
  • zapamiętania ustawień wybranych przez Użytkownika i personalizacji interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik;
  • zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści;
  • rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

 

2. Uwierzytelniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie

  • utrzymania sesji Użytkownika Witryny (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Witryny ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Witryny, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki;
  • optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.

 

3. Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych

  • dostosowania zawartości stron internetowych Witryny do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Witryny. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Witryny.

 

4. Zapamiętania lokalizacji użytkownika

  • poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Witryny, umożliwiając w szczególności dostosowanie dostarczanych informacji do Użytkownika z uwzględnieniem jego lokalizacji.

 

5. Analiz i badań oraz audytu oglądalności

  • tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Witryny korzystają ze stron internetowych Witryny, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

 

6. Świadczenia usług reklamowych

  • dostosowania prezentowanych za pośrednictwem Witryny reklam usług i produktów firm trzecich;

7. Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu

 

Administrator usługi wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:

 

1. Prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Witryny, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego:

  • www.youtube.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

2. Zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych:

  • Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA

 

3. Prezentowania reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy:

  • Google AdSense [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

4. Zalogowania do serwisu za pomocą konta w innym serwisie:

  • Facebook Connect [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]
  • Google [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

6. Wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji Witryny za pomocą serwisów społecznościowych:

  • Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]
  • Pinterest [administrator cookies: Pinterest, Inc. z siedzibą w USA]

 

W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie.

 

Inne dane gromadzone przez Sklep Internetowy:

Obok plików cookies Sklep Internetowy może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować m.in. Państwa adres IP, rodzaj platformy i przeglądarki internetowej, dostawcę Internetu oraz adres strony, z której weszliście Państwo na Witrynę. Niektóre podstrony w ramach Witryny oraz inne środki komunikacji z Państwem mogą zawierać tzw. „web beacons” (tzw. elektroniczne obrazki). Web beacons pozwalają na otrzymanie informacji takich jak np. adres IP komputera, na który załadowana została strona, na której web beacon został zamieszczony, numer URL strony, czas załadowania strony, rodzaj przeglądarki, jak również informacje zawarte w cookies, w celu oceny efektywności naszych reklam. Dane te będą archiwizowane i wykorzystywane w celach analizy statystycznej i oceny globalnego ruchu użytkowników Witryny. Dane te nie będą łączone z przekazanymi przez Państwo danymi osobowymi.

 

Jakie dane zbiera sklep internetowy podczas rejestracji i dokonywania zakupów?

Sklep Internetowy będzie od Państwa zbierał następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji na Witrynie:

  • nazwisko i imię,
  • adres billingowy,
  • adres do korespondencji, jeżeli jest inny niż adres billingowy,
  • adres poczty elektronicznej,
  • numer telefonu.

Podanie powyższych danych jest dobrowolne lecz konieczne dla dokonania rejestracji i zakupu w ramach Witryny.

Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania. W celu realizacji tego uprawnienia prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta lub z adresu: kontakt@mojulbionybohater.pl, oraz numeru telefonu (+48) 799 727 875

 

Marketing Sklepu Internetowego

O ile Państwo wyraziliście na to zgodę (zapis do newslettera), podany przez Państwa adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych własnych produktów Mój Ulubiony Bohater. Zgoda może być cofnięta w każdym czasie.

 

Udostępnienie informacji

W celu realizacji umowy Sklep Internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów:

  • Obsługa płatności: PayPro S.A., operator serwisu Przelewy24
  • System obsługi zamówień: Sever z siedzibą we Wrocławiu, operator serwisu baselinker.com
  • Firmy kurierskie: GLS, DHL, In Post, Paczka w Ruchu, Poczta Polska

 

W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.

Dodatkowo Sklep funkcjonuje na serwerach obsługiwanych przez dostawcę rozwiązań hostingowych, firmę Global Internet z siedzibą w Gdańsku.

Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

 

Środki techniczne i Państwa obowiązki

Sklep Internetowy dokłada wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Państwa dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i Witryny w celu ochrony Państwa danych, w szczególności:

  • Certyfikat Comodo Standard SSL. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Państwa komputerem, a Witryną jest szyfrowana 128/256 bitowym kluczem.
  • Dostęp do Państwa danych osobowych, mają tylko ci pracownicy Sklepu Internetowego Mój Ulubiony Bohater, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych.
  • System IT spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.

 

Wszystkie połączenia związane z wykonywaniem przez Państwa płatności elektronicznych, w przypadku wyboru takiej opcji, będą następować za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia.

Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sami nie zachowają Państwo zasad bezpieczeństwa. W szczególności muszą Państwo zachować w poufności login i hasło do Witryny i nie udostępniać ich osobom trzecim. Proszę pamiętać, że Sklep Internetowy nie będzie zwracał się do Państwa o ich podanie, z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania na Witrynie. W celu uniemożliwienia korzystania z państwa konta osobom nieuprawnionym prosimy się wylogować po zakończeniu korzystania z Witryny.

  

W jaki sposób możecie Państwo korzystać z przysługujących praw?

W każdym czasie przysługują Państwu następujące prawa:

  • Prawo do informacji o przetwarzaniu danych osobowych - osobie zgłaszającej takie żądanie przekażemy informację o przetwarzaniu jej danych osobowych, w tym przede wszystkim o celach i podstawach prawnych przetwarzania, zakresie posiadanych danych, podmiotach, którym dane osobowe są ujawniane i planowanym terminie ich usunięcia.
  • Prawo uzyskania kopii danych – na tej podstawie Witryna przekaże Państwu kopię przetwarzanych danych, dotyczących osoby zgłaszającej żądanie.
  • Prawo do sprostowania – na tej podstawie Witryna usunie lub zaktualizuje ewentualne niezgodności lub błędy dotyczące przetwarzanych danych osobowych.
  • Prawo do usunięcia danych – na tej podstawie można żądać usunięcia danych, których przetwarzanie nie jest już niezbędne do realizowania żadnego z celów, dla których zostały zebrane.
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania – na tej podstawie Witryna zaprzestanie dokonywania operacji na danych osobowych, z wyjątkiem operacji, na które wyraziła zgodę osoba, której dane dotyczą oraz ich przechowywania, zgodnie z przyjętymi zasadami retencji, lub dopóki nie ustaną przyczyny ograniczenia przetwarzania danych (np. zostanie wydana decyzji organu nadzorczego, zezwalająca na dalsze przetwarzanie danych).
  • Prawo do przenoszenia danych – na tej podstawie, w zakresie w jakim dane są przetwarzane w związku z zawartą umową lub wyrażoną zgodą, Witryna wydaje dane dostarczone przez osobę, której one dotyczą, w formacie pozwalającym na ich odczyt przez komputer. Możliwe jest także zażądanie przesłania tych danych innemu podmiotowi – jednak pod warunkiem, że istnieją w tym zakresie techniczne możliwości zarówno po stronie Sklepu jak i tego innego podmiotu.
  • Prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych – osoba, której dane dotyczą, może w każdym czasie sprzeciwić się przetwarzaniu danych osobowych w celach marketingowych, bez konieczności uzasadnienia takiego sprzeciwu.
  • Prawo sprzeciwu wobec innych celów przetwarzania danych – osoba, której dane dotyczą, może w każdym czasie sprzeciwić się przetwarzaniu danych osobowych na podstawie uzasadnionego interesu Sklepu (np. dla celów analitycznych lub statystycznych lub ze względów związanych z ochroną mienia). Sprzeciw w tym zakresie powinien zawierać uzasadnienie oraz podlega ocenie administratora danych.
  • Prawo wycofania zgody – jeśli dane przetwarzane są na podstawie zgody osoba, której dane dotyczą, ma prawo ją wycofać w dowolnym momencie, co jednak nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed wycofaniem tej zgody.
  • Prawo do skargi – w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, osoba, której dane dotyczą, może złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W celu realizacji powyższych obowiązków możecie Państwo skontaktować się z nami listownie na adres Pro-Kids Martyna Sczepańska, ul. Puławska 34 bud. 6 lok. 304, 06-500 Piaseczno lub mailowo na adres: kontakt@mojulubionybohater.pl

 

Okres przetwarzania danych osobowych

  1. Okres przetwarzania danych przez Witryn zależy od rodzaju świadczonej usługi i celu przetwarzania. Co do zasady dane przetwarzane są przez czas świadczenia usługi lub realizowania zamówienia, do czasu wycofania wyrażonej zgody lub zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych w przypadkach, gdy podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony interes Witryny. W typowych transakcjach okres przetwarzania danych nie będzie dłuższy niż 2 lata od daty zakupu produktu (wiąże się to z prawami konsumenta do reklamacji przedmiotu).
  2. Okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia i dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed nimi, a po tym czasie jedynie w przypadku i w zakresie, w jakim będą wymagać tego przepisy prawa (np. przepisy podatkowe). Po upływie okresu przetwarzania dane są nieodwracalnie usuwane lub anonimizowane.

 

Przekazywanie danych osobowy do innych krajów

Państwa dane nie będą przekazywane do jakichkolwiek innych krajów poza podstawowymi informacjami służącymi do realizacji zamówienia takimi jak dane adresowe odbiorcy w przypadku wysyłania zamówienia zagranicę.

 

Inne strony internetowe

W ramach Witryny mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Witryny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Sklep Internetowy. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecamy zapoznać się. Sklep Internetowy nie ponosi odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron.

 

Pytania i zastrzeżenia

Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki prywatności mogą być przez Państwa zadane pod adresem: kontakt@mojulubionybohater.pl.

 


Ostatnio oglądane

Brak produktów

Menu

Porównaj 0